Dată: 11 Februarie 2020
TIPURI DE TOCURI: Afla care sunt principalele modele, forme si stiluri de pantofi cu toc - Cand si cum ii purtam?
Cand vrei sa-ti alegi o pereche de pantofi cu toc, ai atat de multe alternative, incat, de cele mai multe, poate nu mai stii care ar fi cea mai potrivita cu tinuta, cu fizionomia ta, dar si cu contextul in cauza. Aceste tipuri de incaltari vin intr-o varietate foarte mare de stiluri si forme, fiecare cu farmecul sau, insa intotdeauna un anumit model va fi mai potrivit pentru tine decat pentru o alta dama. Si oricat de mult ai miza pe naturalete, ca femei, te simti cel mai bine in pielea ta atunci cand esti frumoasa si ingrijita.
Perechea potrivita de pantofi din multitudinea de tipuri de tocuri si forme, poate face, intr-adevar, magie cu stima de sine, propulsandu-te undeva la inaltime, si la propriu, si la figurat.
Cuprins:
1. Ce sa ai in vedere cand alegi sa investesti intr-o pereche de pantofi cu toc?
2. Principalele tipuri de tocuri: Cand si cum sa porti diverse modele
2.1. Tocul de tip “block”
2.2. Tocul de tip “pisicuta”
2.3. Tocul stiletto
2.4. Tocul conic
1. Ce sa ai in vedere cand alegi sa investesti intr-o pereche de pantofi cu toc?
Asadar, daca te hotarasti sa investesti intr-o pereche de pantofi cu toc, cu siguranta iti doresti sa o alegi pe cea potrivita, care sa te avantajeze din toate punctele de vedere. Si nu conteaza doar aspectul lui, ci si forma si modul in care acesta se pliaza pe conformatia piciorului, acest detaliu influentand in mod direct cat de confortabil te vei simti purtandu-i si cat de natural vei putea pasi.
Dupa cum poti intui, cu cat tocul e mai inalt, cu atat provocarea de a-l purta este mai mare si nivelul de oboseala pe care il vei resimti la finalul zilei este crescut. Totusi, vorbind in termeni generali nu este foarte relevant, deoarece constitutia fiecarei femei este diferita. In timp ce persoanele scunde se adapteaza mai usor purtand pantofi inalti, cu sau fara platforma, persoanele cu o inaltime peste medie au nevoie de un centru de greutate mai stabil in picioare.
2. Principalele tipuri de tocuri: Cand si cum sa porti diverse modele
In cele ce urmeaza, poti vedea principalele tipuri de pantofe de dama cu toc, care sunt caracteristicile fiecaruia si la ce stil vestimentar sau context social se preteaza a fi purtati.
Asadar, fie ca esti femeia activa, pentru care libertatea de miscare si confortul conteaza foarte mult, fie, mai degraba, preferi ideea de costum de scena, care sa straluceasca si sa epateze spectaculos, ai la dispozitie multe alternative de stiluri si modele de tocuri din care sa o alegi pe cea care te face sa te simti cel mai “tu”, in acel anume moment. Fiind o reprezentanta a sexului masculin, joci, in viata, mai multe roluri si, ca atare, stilul vestimentar nu este colorat strict in alb sau negru, asa cum nu alegi tot timpul confortul versus frumuste sau invers. Asadar, descopera-ti si onoreaza-ti preferintele legate de fashion, insa da-ti voie sa mai iesi din cand in cand din tipar, sa te joci si sa te reinventezi iar si iar.
2.1. Tocul de tip “block”
Dupa cum putem deduce din denumire, tocurile “block” sunt opusul celor subtiri si rafinate de tip “stiletto”, fiind scurte si masive. Acest tip de pantof isi are radacinile in platformele hippie, atat de popuare in anii ‘70, dar si in platformele groase, ce au intrat pe trend odata cu stilul disco de la sfarsitul anilor ‘80, inceputul anilor ‘90.
Pantofii cu toc de tip “block” sunt foarte practici, fiind destinati purtarii de zi cu zi, fie ca vorbim de serviciu, fie o plimbare prin parc sau o iesire cu partenerul la film. Asortati cu tinute casual, lejere, acest tip de incaltaminte iti confera o feminitate discreta, rafinata, fara compromisul confortului si al libertatii de miscare. Acest model permite distributia unifroma a greutatii, este stabil si accesibil de purtat chiar si de femeile nu sunt in mod obisnuit prietene cu tocurile.
2.2. Tocul de tip “pisicuta”
De inspiratie vintage, tocul “pisicuta” isi are originea in anii 1950, fiind cu precadere purtat de adolescente si de tinerele domnisoare pentru care nu se cuvenea un model mai inalt.
Acest stil de incaltaminte, pe de-o parte inocent si cuminte, dar, totusi, foarte feminin, a fost promovat de nimeni alta decat de minunata Audrey Hepburn. Si astazi, la atat de multe decenii distanta, tocurile de tip “pisicuta” au ramas un simbol al elegantei si al rafinamentului.
2.3. Tocul stiletto
De departe cel mai popular model, “stiletto”, este insasi definitia, intr-un cuvant, a pantofului cu toc. Acesta are clasica forma supla si rafinta, care inalta, alungeste si subtiaza silueta.
Exista mai multe tipuri de pantofi stiletto, atat in functie de inaltimea acestuia, cat si referitor la forma, respectiv cu sau fara platforma.
2.4. Tocul conic
Dupa cum se si numeste, tocul conic are forma asemanatoare unui cornet de inghetata (doar ca fara varf). Acesta poate avea chiar si forma triunghiulara, fiind plat pe o parte, sau poate fi usor curbat, pentru un plus de originalitate si neconventionalism.
Asemeni tocului de tip “block”, si acesta ofera un nivel ridicat de confort si stabilitate, fiind potrivit pentru purtarea de zi cu zi, chiar si in eventualitatea plimbarilor mai lungi sau perioadelor prelungite de stat in picioare.
In concluzie, principalul motiv pentru care purtam tocuri este acela estetic, in special faptul ca ne complimenteaza aspectul, ne ofera un boost de incredere si emana un aer sofisticat si stilat. Totusi, pentru a bifa toate aceste beneficii, e foarte important sa alegem acei anume pantofi care se potrivesc atat conformatiei fizice, cat si personalitatii si stilului nostru de viata.
Nu exista ceva mai atragator decat a te simti bine in pielea ta, dincolo de ceea ce porti la exterior. Hainele, incaltamintea, accesoriile nu sunt altceva decat artificii menite sa accentueze si sa puna in lumina o frumusete care e deja acolo.
Acest articol a fost realizat de Champaigns.ro
Sursa imagini - Shutterstock.com
Adaugă comentariu