Dată: 10 Februarie 2020
Incaltaminte pentru piciorul lat - Cauze si particularitati ale acestei caracteristici si cateva sfaturi in alegerea incaltarilor potrivite
Cel mai probabil, ai tendinta sa crezi ca piciorul lat este insasi sursa disconfortului atunci cand porti orice tip de incaltari, insa trebuie sa stii ca incaltamintea nepotrivita ca forma si dimensiune a calapodului, este, de fapt, cauza. Asadar, odata ce afli cateva trucuri si detalii la care sa fii atenta in alegerea pantofilor potriviti pentru forma piciorului tau, vei vedea ca ai la dispozitie o varietate mare de modele si stiluri care sa se plieze preferintele tale estetice.
Afla cateva din cele mai frecvente cauze ale piciorului lat, o trecere in revista a particularitatilor fiecareia, precum si tips&tricks utile care te vor ajuta in alegerea incaltamintei potrivite.
Cuprins:
1. Piciorul lat - cauze si particularitati
1.1. Mostenirea genetica
1.2. Hormonii secretati in perioada sarcinii
1.3. Purtarea pantofilor incomozi sau prea stramti
2. Cum alegi incaltamintea potrivita pentru picioarele late? 3 sfaturi utile
2.1. Evita pantofii cu varf ascutit
2.2. Alege pantofi cu varful inchis in detrimentul celor cu bareta
2.3. Alege incaltaminte confectionata din materiale flexibile si de calitate
1. Piciorul lat - cauze si particularitati
O serie de factori, fie ei genetici, fie cauzati de fenomene exterioare, sunt responsabili de faptul ca te confrunti cu neplacerea de a avea piciorul lat, daca ai aceasta caracteristica.
E bine sa stii ca sanatatea si aspectul picioarelor tale este in stransa legatura cu starea de bine a intregului tau organsim, Asadar, inainte de a recurge la remedii, cel mai bine e sa cauti in profunzime cauza, caci, de multe ori, aceasta isi are sursa in stilul tau de viata.
Orienteaza-te sa porti incaltaminte dama pentru picior lat, care sa iti asigure un grad de confort cat mai mare, dar, in paralel, acorda atentie si potentialelor cauze, pentru a sti cum sa le solutionezi.
1.1. Mostenirea genetica
Cel mai simplu raspuns pentru a jutifica piciorul lat este ca asa l-ai mostenit genetic. Cu toate ca aceasta este, intr-adevar, o cauza reala, factori precum hidratarea, alimentatia, miscarea, realizate gresit, pot contribui la inflamarea si cresterea in volum a picioarelor tale. Dar indiferent de motiv, alegerea incaltamintei cu calapod lat, care sa permita oxigenarea si circulatia fireasca a sangelui, este primul pas pentru persoanele care se confrunta cu aceasta situatie.
O alta cauza genetica a piciorului lat este platfusul. Si, cu toate ca aceasta problema se dezvolta, de cele mai multe ori, in copilarie, piciorul plat determina latirea graduala a membrelor inferioare chiar si la varsta maturitatii. Asadar, chiar si fara o crestere in greutate, vei observa ca incaltamintea care iti venea la 20 de ani este acum, odata cu trecerea timpului, mult prea ingusta.
1.2. Hormonii secretati in perioada sarcinii
Femeile insarcinate se confrunta cu multe schimbari in organsim pe parcursul celor 9 luni. Una dintre cele mai frecvente este retentia de apa, si, implicit, umflarea picioarelor, cu precadere in al doilea si al treilea trimestru.
Hormonii care se secreta pentru a pregati corpul pentru nastere au rolul de a relaxa incheieturile din jurul pelvisului, dar si ligamentele piciorului, ceea ce conduce la latirea piciorului.
1.3. Purtarea pantofilor incomozi sau prea stramti
Adesea se intampla ca picioarele tale sa-si modifice dimensiunea si sa resimta oboseala din cauza purtarii repetate a incaltamintei nepotrivite. Daca pantofii tai au calapodul prea stramt, reactia normala va fi sa se umflarea. Alege, asadar, sa nu faci acest compromis doar pentru ca iti place foarte mult un anume model de incaltari care nu se gaseste pe marimea ta.
Oricat de bine ar arata pantoful in sine, incaltat pe un picior inrosit si umflat, isi va pierde tot farmecul. In plus, pentru a arata cu adevarat bine si a te simti in largul tau, pe primul plan este sanatatea.
2. Cum alegi incaltamintea potrivita pentru picioarele late? 3 sfaturi utile
2.1. Evita pantofii cu varf ascutit
Oricat de sexy ar fi acea pereche de stiletto, cu varf ascutit, cu siguranta nu vor mai fi atat de atractivi fiind purtat de niste picioare rosii si imflamate. Unde mai pui ca abia vei reusi sa pasesti cu ei, iar disconfortul va fi, cu siguranta, prezent? Aminteste-ti ca secretul consta in a purta ceea ce ti se potriveste, nu ceea ce se incadreaza intr-un tipar de “asa da” sau “asa nu”.
2.2. Alege pantofi cu varful inchis in detrimentul celor cu bareta
Incaltamintea pentru un picior lat trebuie aleasa, in primul rand, dupa criteriul dimensiunii, care sa nu fie nici mai mica nici mai mare decat cea a piciorului, si abia apoi dupa criteriul designului. Iluzia multor femei este ca, daca aleg incaltaminte cu calapod stramt, in mod miraculos, si piciorul se va ingusta.
De fapt, secretul consta in a voala discret imperfectiunile si nu in a le nega, ca si cum nu ar exista. Asadar, unul dintre tips-urile cheie pentru ca piciorul tau lat sa arate bine incaltat, este sa alegi pantofi dama cu varf acoperit, preferabil, intr-o nuanta inchisa.
2.3. Alege incaltaminte confectionata din materiale flexibile si de calitate
Indiferent de forma piciorului, un criteriu al confortului, dar si al aspectului ingrijit in ceea ce priveste incaltamintea, este calitatea materialului din care aceasta este confectionata.
O incaltaminte de dama pentru picioarele late, dar si confectionata dintr-o piele moale, flexibila, se va mula frumos pe acestea, indiferent de forma.
In concluzie, bucura-te de tot confortul, purtand incaltaminte pentru picioare late, dar si de magia optica pe care o face un anume design sau un detaliu estetic in subtierea membrelor tale, intr-atat incat nici sa nu-ti mai amintesti ca vreodata aceasta problema ti-a dat batai de cap.
Acest articol a fost realizat de Champaigns.ro
Sursa imagini - Shuterstock.com
Adaugă comentariu